Links, de links die ik zo af en toe verzamel

Verkeersslachtoffers
Ouders
Gedichten
Verenigingen
Orgaandonatie
Getransplanteerden
 
 
 
 
 

Verkeersslachtoffers

Stille getuigen, een website waar bermmonumenten staan van verkeersslachtoffers.

 

OUDERS

Lief Dagboek, Jeroen of moet ik zeggen Jeroentje ??
Danny, een verhaal over de tegenwerkingen inzake officiŽle instanties
Het verhaal over Sarah een driejarig meisje
Het verhaal van Gijs een spina bofida patientje, een onmogelijke keus die zijn ouders moesten maken
Het verhaal van nog een Gijs, een verhaal over euthanasie ook in boekvorm uitgegeven
Het verhaal van Fenna , een driejarig meisje.
Familie Brink, een verhaal van dalen, maar gelukkig ook bergen
GEDICHTEN
Bianca's gedichtensite,  Veel gedichten, die elk hun eigen verhaal vertellen
Gedichten van een moeder , ook een Jeroen ook 12 jaar
Gedichten van het leven, van geboorte, de dood en alles wat er tussen zit.
Gedichten voor Robbie, gedichten die de moeder schreef voor er eigenlijk nog PC's waren

VERENIGINGEN

VERENIGING OUDERS VAN EEN OVERLEDEN KIND is een zelfhulporganisatie van ouders van een overleden kind, die begrip en medeleven willen bieden aan lotgenoten. Het zijn ouders die zelf hun verlies, hun verdriet en isolement hebben doorworsteld en nu in staat zijn om hulp aan anderen te verlenen.
Welkom op de website van de Vereniging Verkeersslachtoffers. De vereniging is van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden. Ook getuigen kunnen lid worden, evenals personen die werkzaam zijn op het terrein van de verkeersveiligheid of van de hulpverlening aan verkeersslachtoffers.
LIEVE-ENGELTJES, Een  site van de mailinglist Lieve-Engeltjes. Deze lijst is in eerste instantie speciaal opgezet voor ouders  van een overleden kindje, tijdens of net na of voor de geboorte. Daarnaast zijn er ook groepen voor oudere kinderen 
Stichting Achter de Regenboog ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze gebeurtenissen geen belemmering vormen om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. De stichting ontplooit en initieert allerlei activiteiten die het verwerken van het verlies stimuleren

ORGAANDONATIE
Stichting Donorvoorlichting coŲrdineert in de rol van centrale vraagbaak en campagnebureau alle voorlichting over orgaan- weefseldonatie. Orgaan- en weefseldonatie is een thema dat maatschappelijk in de belangstelling staat. Het publiek vindt dit onderwerp belangrijk. Tegelijkertijd ligt het bij veel mensen erg gevoelig. Het verzorgen van een integere voorlichting die mogelijk resulteert in een toename van de (geregistreerde) donorbereidheid is een veelomvattende taak.
De Stichting Transplantatie Nu (STNu!) is een overkoepelende organisatie van vertegenwoordigers van vier belanghebbende patiŽntenverenigingen: de Nederlandse LeverpatiŽnten Vereniging, de Vereniging Harten Twee, de NierpatiŽntenvereniging LVD en de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

De naam van de Stichting Transplantatie Nu laat er geen twijfel over bestaan: er moeten meer transplantaties plaatsvinden, en wel nu!
De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) is opgericht in 1997 op gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Transplantatie Vereniging en de toenmalige Stichting Eurotransplant Nederland. Organisatie voor de uitvoering van de Wet op de orgaandonatie (WOD). Simpel gezegd bij deze organisatie zijn alle gegevens bekend van mensen die op een orgaan wachten.   
Wordt orgaandonor
Wordorgaandonor, een van de mooiste site's die ik over dit onderwerp gezien heb, opgericht vanuit particulier initiatief, complimenten !
GETRANSPLANTEERDEN
Het verhaal van Paul
Het verhaal van Paul, iemand die sinds juni 2002 op de lijst staat voor een dubbele longtransplantatie, wachttijd 2-3 jaar, ontmoette hem voor de eerste keer in de parkeergarage na de opname van vinger aan de pols, woont op bijna zichtafstand van ons vandaan, soms is de wereld klein
Nike.jpg (27046 bytes)
Het verhaal van Nike, een nu twintig jarige jonge vrouw, die zes jaar geleden een harttransplantatie onderging, 'levende' bewijs, dat orgaandonatie niet iets is als 'de ver van mijn bed show'. 
Het verhaal van Cindy
"Eind februari 1997 ben ik erachter gekomen dat ik iets aan mijn lever heb omdat ik wat geel oogwit had".
Zo begint deze zo vrolijk uit haar oogjes kijkende jonge vrouw, haar verhaal. Een verhaal over een levertransplantatie.
OVERIG
Landelijke stichting rouwverwerking
De activiteiten van de LSR zijn in beginsel bedoeld voor iedereen die te maken heeft met rouw. Bij de LSR is uitgebreide informatie over rouw beschikbaar. De LSR kan de weg wijzen naar de mogelijkheden voor rouwbegeleiding.